Συνέχεια με τσουχτερά πρόστιμα και λουκέτα για τα μέτρα covid στην Κρήτη

από Stavros Giakouvis

Συνεχίζει να σαρώνει με ελέγχους και να μοιράζει πρόστιμα η αστυνομία στην Κρήτη για παραβάσεις στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού.

Για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο μπήκαν επαγγελματίες, επειδή στα καταστήματά τους βρέθηκαν ανεμβολίαστοι πελάτες, αλλά και εργαζόμενοι που εντοπίστηκαν να μην φορούν μάσκα την ώρα της δουλειά τους. Ειδικά σε τρεις περιπτώσεις καταστημάτων είχαμε πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ και παράλληλα επταήμερη αναστολή λειτουργίας. Συνολικά έγιναν 2.565 έλεγχοι σε όλο το νησί και επιβλήθηκαν 23 πρόστιμα.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο επιβλήθηκε πρόστιμο σε καφέ bar για όρθιους πελάτες, ενώ πρόστιμα για παράληψη μάσκας δόθηκαν σε επτά εργαζόμενους καταστημάτων εστίασης, σε έναν πελάτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, σε έναν εργαζόμενο σχολής οδηγών και σε έναν ακόμη σε λαϊκή αγορά.

Στα Χανιά τσουχτερά πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο καφετέριες, οι οποίες θα πρέπει να μείνουν κλειστές για τις επόμενες επτά μέρες. Στο ένα από αυτά βρέθηκε ανεμβολίαστος θαμώνας σε εσωτερικό χώρο και στο άλλο δεν γίνονταν έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού στην είσοδο. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε δύο φαρμακεία, για μη ανάρτηση της πινακίδας του αναγραφόμενου αριθμού ατόμων στο χώρο, καθώς και σε τέσσερις ακόμη πολίτες για διάφορες παραβάσεις.

Πρόστιμα επίσης επιβλήθηκαν σε δύο εργαζόμενους στο Ρέθυμνο που δεν φορούσαν μάσκες και σε τρεις πολίτες στο Λασίθι.