Συνάντηση Βαρδάκης – Κουτεντάκη για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

από Stavros Giakouvis

Για τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων, τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών αλλά και για την οδική ασφάλεια συζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη σε συνάντηση που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας της Κρήτης Έφη Κουτεντάκη.

Αναφορικά με την έλλειψη σχολικής στέγης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, και χρειάζεται να εξευρεθεί άμεσα λύση, ώστε να ενταχθεί και ο δήμος Ηρακλείου στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Επίσης, στην συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των κενών στην εκπαίδευση τα οποία, μετά και από τη δεύτερη φάση διορισμών αναπληρωτών, δυστυχώς ακόμα παραμένουν, με τον κ. Βαρδάκη να ενημερώνει την κ. Κουτεντάκη ότι έχει προβεί ήδη δυο φορές σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο στην Α’/θμια στο Νομό Ηρακλείου, τα κενά συνολικά είναι 200, με ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικότητες, παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή.

Για το πρόγραμμα προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, η κα Κουτεντάκη ενημέρωσε το βουλευτή Σ. Βαρδάκη ότι το έργο θα υλοποιηθεί με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων έρευνα σε ζητήματα προαγωγής της ασφαλούς μετακίνησης στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής, Α’θμιας και Β’ Θμιας Εκπαίδευσης σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής, εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, καθώς και μαθητικές δράσεις για την προαγωγή της ασφαλούς μετακίνησης με τρόπο φιλικό στις μικρές ηλικίες.