Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα

από Βασίλης Σπυριδάκης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ στo Λασίθι, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Το επίκεντρο της πυρκαγιάς βρίσκεται στη θέση Κορυφή Μπακαρά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και στο μέτωπο της φωτιάς έχουν σπεύσει όλες οι διαθέσιμες Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην περιοχή του Λασιθίου

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι «σπρώχνουν» το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας.

Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από ολόκληρο τον Δήμο Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, με την προσπάθεια των πυροσβεστών να καθίσταται πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. “Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τις από στεριά δυνάμεις αφού το βράδυ δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα”, τόνισε ο κ. Μπουντουράκης.

Ήδη, προσθέτει, έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η ΕΛ.ΑΣ., η Πολιτική Προστασία, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι, “ώστε εάν απειληθεί ενδεχομένως κάποιος οικισμός να συνυπάρξουμε και να επιχειρήσουμε μαζί”.

Φωτογραφίες: cna.gr

 

Φωτογραφία radiolasithi.gr