Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου ο Αλέξης Τσίπρας

από Βασίλης Σπυριδάκης

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με τους πληγέντες και να δει εκ του σύνεγγυς τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

“Τις πρώτες ημέρες ήρθαν όλοι, εγώ ήθελα να έρθω ότι θα έχουν κλείσει τα πολλά φώτα της δημοσιότητας”, είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος άκουσε με το “καλημέρα” τα παράπονα από σεισμόπληκτους τους οποίους έχει “αποκλείσει” το arogi.gov.gr αλλά και από επιχειρηματίες της περιοχής.

“Είναι πρωτοφανές αυτά που έχεις υποσχεθεί ότι θα δώσεις να τα δίνεις και μετά από 10 ημέρες να τα παίρνεις πίσω”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται ότι σχεδόν καμία επιχείρηση που έχει πληγεί δεν μπορεί να αιτηθεί αποζημίωσης.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως αυτό το ΦΕΚ θα πρέπει να αναιρεθεί και πως η αρχική εκτίμηση για την αποκατάσταση όλων των οικιών και των επιχειρήσεων θα πρέπει να ισχύσει.

Μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο εισόδημα για όλους εκείνους τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που πλέον έχουν βρεθεί χωρίς εργασίας, εξαιτίας του σεισμού.

“Είναι πρωτοφανές αυτά που έχεις υποσχεθεί ότι θα δώσεις να τα δίνεις και μετά από 10 ημέρες να τα παίρνεις πίσω”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται γιατί σχεδόν καμία επιχείρηση που έχει πληγεί δεν μπορεί να αιτηθεί αποζημίωσης.

Νωρίτερα ο Aλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με μαθητές της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την ανάγκη να κάνουν μάθημα σε σχολικές αίθουσες. “Αυτό θα το διεκδικήσουμε μαζί” τους απάντησε ενώ οι μαθητές του επέδωσαν και την επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Χουμέρι το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί από τον φονικό σεισμό.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επισκεφθεί το χωριό Μελέσσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στις 14:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.