Στην Κρήτη ξανά ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης

από Βασίλης Σπυριδάκης

Στην Κρήτη βρίσκεται και πάλι σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο υπουργός θα πάρει μέρος σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο με την Περιφέρεια Κρήτης για την κλιματική αλλαγή και τη γεωργία, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 10:00 το πρωί με τον Υπουργό να πραγματοποιεί μια σύντομη εισήγηση.

Τα θέματα της ημερίδας, σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις συνέπειες στον αγροτικό τομέα, την παραγωγή τροφίμων, τη μεσογειακή γεωργία και την αγροοικολογία.

Στο πλαίσιο της ημερίδας επίσης αναμένεται να συζητηθούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους της Κρήτης καθώς και η διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα.

Μετά το Ηράκλειο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να επισκεφθεί τη Βιάννο, λίγο μετά τις 4:30 το μεσημέρι και να συμμετάσχει στη συνέχεια σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιεράπετρα.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Ο Σταύρος Αραχωβίτης, αναμένεται να μιλήσει στην εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.