Στη βουλή η ασφαλής λειτουργία των σχολείων από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Κοινή παρέμβαση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Οι βουλευτές Ηρακλείου κατέθεσαν με τη μορφή κοινοβουλευτικής αναφοράς προς το υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», στην οποία τονίζεται ότι παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις «το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση δεν έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Όπως αναφέρουν στην παρέμβασή τους οι βουλευτές, επικαλούμενοι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, κρίνεται άμεσα αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία, έκτακτες προσλήψεις καθαριστριών καθώς ο αριθμός του προσωπικού δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Επίσης ζητούν την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Ακόμη ζητούν την διενέργεια δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον έλεγχο διάδοσης του ιού στα σχολεία, έκτακτη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ίδια ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών στρέφεται και ενάντια στην επικοινωνιακή διαχείριση της λειτουργίας των σχολείων, καθώς μέτρα που ανακοινώνονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη (π.χ. χωριστά διαλείμματα σε κάθε τμήμα, στο ολοήμερο κάθε μαθητής θα τρώει στο τμήμα του).

Οι βουλευτές Ηρακλείου ζητούν απάντηση από την υπουργό Παιδείας για τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.