Σωκράτης Βαρδάκης: Η κυβέρνηση καταργεί κατακτήσεις των εργαζομένων

από Stavros Giakouvis

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε στην ΔΕΘ αλλά και για τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, τους δύο πρώτους μήνες μετά τις εκλογές, άσκησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σπυριδάκη και το Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

«Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη για όλους την ίδια ώρα που καταργεί εκ νέου κατακτήσεις των εργαζομένων που είχαν καταργηθεί την περίοδο των μνημονίων και τις είχε επαναφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Σωκράτης Βαρδάκης. Επισήμανε μάλιστα ότι οι συνδικαλιστές οργανώσεις δεν αντιδρούν, ενώ εάν τα ίδια μέτρα έρχονταν από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση «θα είχαν βγει στα κάγκελα».

Είπε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται συστηματικά το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ενδεικτικά περιπτώσεις όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση των 120 δόσεων, ακόμη και την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης.

Για τον ΒΟΑΚ

«Αυτό που είπε ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης είναι ότι το έργο πάει στις καλένδες. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε κανέναν Μητσοτάκη να πάει πίσω 15 χρόνια ένα όραμα δεκαετιών, το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει», είπε ο Σωκράτης Βαρδάκης, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το κοινωνικό όφελος εντός και εκτός Βουλής.

Ακούστε εδώ