• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα

iNotos.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ακούστε τώρα
Κρήτη

Σημαντικές επαφές στην Αθήνα για τα έργα του ΕΣΔΑΚ από τον Χ. Μαμουλάκη

2 Ιουλίου 2018

Καθοριστικές επαφές για τα έργα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται για το αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου του τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Ευάγγελο Καπετάνιο, όπου με την παρουσία και της ειδικής συμβούλου Βασιλικής Μικαέλας Σκίπη, εξετάστηκε η πορεία των εργασιών που πραγματοποιεί ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στον ΧΥΤΑ Αμαρίου και η πρόοδος της διαδικασίας δημοπράτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου – ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρήτης – ο σχεδιασμός δημιουργίας Πράσινων Σημείων στους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου, η πορεία ωρίμανσης μελετών που εκπονεί ο Σύνδεσμος για έργα διαχείρισης απορριμμάτων στις Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, κ.α.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, Βασίλη Λιόγκα, το καθ’ ύλην αρμόδιο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου για την υλοποίηση προγραμμάτων Κυκλικής Οικονομίας, με τον οποίο και εξετάστηκε η πρόοδος των μελετών του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας – ECO Park που προγραμματίζεται να λειτουργήσει στο Ηράκλειο, οι προγραμματισμένες δράσεις του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την ενίσχυση των συνθηκών της Κυκλικής Οικονομίας και της μείωσης των βιοαποβλήτων που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ, κ.α.

«Οι συναντήσεις με τα στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα, με τα έργα που υλοποιούνται, αλλά και αυτά που έπονται, να αξιολογείται ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Κρήτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μας στον Δήμο Ηρακλείου και τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., οι οποίοι υλοποιούν ένα απαιτητικό αλλά καθοριστικής σημασίας για το περιβαλλοντικό αύριο του τόπου μας σχεδιασμό με πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά με τον ζήλο και την άρτια κατάρτισή τους, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε το άριστο αποτέλεσμα».

ΕΣΔΑΚ
0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Δείτε ακόμα...

Ηγουμενίδης-Βαρδάκης-Μαμουλάκης: Ο κ. Θεοδωρικάκος κοροϊδεύει τους πολίτες του...

Αποκλεισμένες περιοχές στο δήμο Κανδάνου – Σελίνου-Μέρος βουνού...

Κρήτη: Σε καραντίνα με μεγάλη αργοπορία 66 παιδιά...

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την ηγεσία του ΑΔΜΗΕ για...

Κακοκαιρία: Μετά τη Ζηνοβία μας έρχεται και η...

Σεισμός τα ξημερώματα στην Κρήτη

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Στοιχεία Επικοινωνίας

iNotos.gr & Κόκκινο Κρήτης 88,4fm 

Διεύθυνση: Θησέως 3, 2ος όροφος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2810 211797
Δημοσιογραφικό και Εμπορικό τμήμα: [email protected]

Κατηγορίες

Bloggers Αφιερώματα Διάφορα Εκλογές Ελλάδα Ενδιαφέρουν... Η Γνώμη των Υποψηφίων Η φωτογραφία της ημέρας Θέματα Κρήτη Κόσμος Λοιπά Θέματα Μουσική Ποιοι είναι οι Υποψήφιοι Πολιτισμός Προτείνουμε Πρωτοσέλιδα Συνεντεύξεις Σχόλια

Ακολουθήστε μας

Facebook Twitter Instagram Youtube Email

© iNotos.gr - All Right Reserved
Designed & Developed by Haris Papadakis