Σχολεία: Οι καταλήψεις μειώνονται, τα κρούσματα κορονοϊού πολλαπλασιάζονται

από Stavros Giakouvis

Συνέχεια καταλήψεων στην Κρήτη με 12 σχολεία να παραμένουν κλειστά στο Ηράκλειο και τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα ελλιπή υγειονομικά μέτρα.

Ο αριθμός των καταλήψεων παρουσιάζει πτωτική πορεία στην Κρήτη, η οποία πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Όπως όλα δείχνουν οι μαθητές απογοητεύονται από τις κινητοποιήσεις, ενδεχομένως εξαιτίας και της αταλάντευτης στάσης της κυβέρνησης να αγνοεί τα αιτήματά τους.

Ωστόσο την ίδια ώρα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας, αποδεικνύοντας ότι με μοναδικό μέτρο την υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν μπορεί να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Τουλάχιστο αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την εκτίναξη των κρουσμάτων που καταγράφεται σε μαθητές, σε διάστημα μόλις 15 ημερών από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα από τα 776 κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε ανήλικους όλους τους προηγούμενους μήνες, στο διάστημα από τις 13 έως τις 27 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 1.120. Το ποσοστό της αύξηση αγγίζει το 50% σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων!

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Ως προς τις καταλήψεις, τα 12 σχολεία που παραμένουν κλειστά σήμερα είναι τα γυμνάσια 2ο, 12ο, Μελεσών, Κρουσώνα, Γουβών, Τυλίσσου και Επισκοπής, τα λύκεια 6ο, 7ο, Πόμπιας, Μελεσών, Κρουσώνα και Γαζίου, καθώς και τα ΕΠΑΛ 2ο, 5ο, 6ο, Μοιρών και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου.