Σ. Βαρδάκης: Σε βάρος εργαζομένων και δημοτών οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης

από Stavros Giakouvis

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί για μια ακόμα φορά ένα καίριο πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας των δήμων, ανοίγοντας την πόρτα ουσιαστικά στις ιδιωτικές εταιρίες για να αναλάβουν κυρίως το έργο της αποκομιδής των απορριμάτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στους δήμους για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και πέτυχε τη στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων και ενίσχυσε με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία τους δήμους με εξοπλισμό, ώστε οι υπηρεσίες που παρέχουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχό τους και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητά τους υπέρ των πολιτών . Η σημερινή Κυβέρνηση επιλέγει με το άρθρο 179 του νομοσχεδίου, που είναι υπό συζήτηση στη Βουλή, να επιτρέπει στους δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με εργολάβους παραχωρώντας τους αυτό το σημαντικό έργο, εις βάρος ωστόσο των εργαζομένων και των δημοτών».

Μιλώντας στην Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Βαρδάκης ζήτησε την απόσυρση τόσο του συγκεκριμένου άρθρου όσο και των εργασιακών διατάξεων που καταργούν κάθε έννοια δικαίου.