Πυρκαγιά στο Τυμπάκι έκαψε θερμοκήπια και καλλιέργειες

από Stavros Giakouvis

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο Τυμπάκι καταστρέφοντας καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα, όταν αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Δέλτα του Κόκκινου Πύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκε το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης που υπήρχε διαθέσιμο στην περιοχή, καθώς έπνεαν δυνατοί άνεμοι και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς.

Οι φλόγες έκαψαν χαμηλή βλάστηση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ προκάλεσαν καταστροφές σε τουλάχιστο δύο θερμοκήπια. Ο κίνδυνος που προσπάθησαν να αποτρέψουν οι πυροσβέστες ήταν το ενδεχόμενο να απειληθούν κατοικίες.

Στην κατάσβεση κλήθηκαν να συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τις γειτονικές περιοχές και από το Ηράκλειο. Συνολικά στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 18 πυροσβέστες με εννιά υδροφόρα οχήματα και επιπλέον 15 πυροσβέστες, ως μέλη πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα κινητοποιήθηκε ο τοπικός δήμος, με δικά του οχήματα και τη συνδρομή υπαλλήλων, ενώ στις προσπάθειες των πυροσβεστών βοήθησαν πολλοί αγρότες και κάτοικοι της περιοχής.

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν την αρχική εστία της φωτιάς, η οποία ωστόσο εξαπλώθηκε σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Λίγο μετά τις 7 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, με το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων να παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης, καθώς εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτογραφίες: e-mesara.gr