Πρακτικές ασυδοσίας και αναλγησίας εις βάρος εργαζομένων και πολιτών από τις τράπεζες

από Aris

Με αφορμή την πανελλαδική ημέρα δράσης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενάντια στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και τη ραγδαία κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, και μάλιστα τρεις φορές, οι πρακτικές που ακολουθούν απέναντι στους εργαζομένους τους, στις επιχειρήσεις, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο είναι απαράδεκτες. επιδεικνύοντας πλήρη απουσία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων τους..

Βιάννος, Κρουσώνας, Πύργος, ΠΑΓΝΗ και ακολουθεί το Ασήμι Δήμου Γόρτυνας στον νομό Ηρακλείου.

Σε αυτές τις περιοχές υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σταμάτησαν την λειτουργία τους, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους, ιδίως στον αγροτικό πληθυσμό, που μέσω των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων διεκπεραίωναν συγκεκριμένες συναλλαγές με ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ, αλλά και στους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι προτιμούν τις συναλλαγές με φυσική παρουσία, καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της τεχνολογίας.

Πολλά περισσότερα υποκαταστήματα πρόκειται να κλείσουν το επόμενο διάστημα, με πρόσχημα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αγνοώντας ότι αυτή η πρακτική οδηγεί ακριτικές και νησιωτικές περιοχές σε οικονομικό μαρασμό, δημιουργεί προβλήματα σε παραγωγικούς και τοπικούς φορείς της οικονομίας, αλλά και στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην “εξαναγκαστική” εθελούσια έξοδο και την απόλυση!

Για την περιοχή μας, το Νομό Ηρακλείου έχουμε παρέμβει στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα υποκαταστήματα της Βιάννου, του Κρουσώνα, του Πύργου,, στο ΠΑΓΝΗ, αλλά και στο Ασήμι. Η κυβέρνηση κωφεύει και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανισότητες που παράγει αυτή η πρακτική και τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες»