Περιφέρεια Κρήτης: Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε όλο το νησί

από Stavros Giakouvis

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής θέτει αύριο όλες τις υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, εκδίδοντας επείγουσα ανακοίνωση για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) που αναμένεται αύριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής».

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης υπενθυμίζει την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στα δάση και στις υπόλοιπες ευπαθείς περιοχές του νησιού, καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση, με την οποία γίνεται επίσης παραπομπή σε οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές.