Περιφέρεια Κρήτης: 1 εκ. ευρώ για την παλιά εθνική Πλατανιά-Σφακάκι

από Stavros Giakouvis

Την υλοποίηση του οδικού έργου «Συντήρηση τμήματος ΠΕΟ Πλατανιά-Σφακάκι» με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συντήρηση του τμήματος της Π.Ε.Ο Ρέθυμνο- Ηράκλειο από τον Οικισμό Πλατανιά έως Σφακάκι αφορά το μήκος του δρόμου που είναι περίπου 5,50 χλμ.

Οι επεμβάσεις που θα γίνουν στο έργο «Συντήρηση τμήματος ΠΕΟ Πλατανιά-Σφακάκι» είναι:

– Φρεζάρισμα του παλαιού οδοστρώματος

– Ασφαλτόστρωση οδού σε μήκος 5.500,00μ περίπου

– Προσαρμογή φρεατίων και σχαρών στο ύψος του νέου καταστρώματος

– Διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή

Σ. Αρναουτάκης: Το έργο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή, ενώ οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται και στα σημεία που έγιναν οι καταστροφές λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης εκτιμάμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει και το μεγάλο έργο των 35 εκ. ευρώ στα 452 σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Εντός 2020 στο νησί μας θα υπάρξει ένα μεγάλο εργοτάξιο με παρεμβάσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας και στις ζημιές που έχουν γίνει από τις καιρικές συνθήκες όπου θα αποκατασταθούν», επισήμανε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου στον τομέα διοικητικής οργάνωσης Ζαχαρία Δοξαστάκη, του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη, του διευθυντή τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Ψαρουδάκη, του στελέχους της υπηρεσίας Ελευθερίας Ζωάκη και της εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο Ανδρούλας Σουρουλλά.

H αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή σε δηλώσεις της ανέφερε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το Ρέθυμνο. Αφορά το δίκτυο της παλιάς Εθνικής οδού και κυρίως στο κομμάτι Πλατανιάς-Σφακάκι-Σταυρωμένου που είναι η πλέον τουριστική περιοχή του Ρεθύμνου. Θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος του δικτύου αυτού, το οποίο είναι από τα πλέον πολυσύχναστα του Ρεθύμνου και εκεί βέβαια βρίσκονται τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, μια μεγάλη τουριστική περιοχή. Ελπίζουμε γρήγορα να γίνει το έργο πριν την τουριστική σεζόν, μαζί με τον εργολάβο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες».