«Πάρτι» αδιαφάνειας με προσλήψεις στις δομές υγείας της Κρήτης

από Stavros Giakouvis

«Θολά» σημεία στις διαδικασίες πρόσληψης εκατοντάδων ατόμων, στις δομές υγείας στην Κρήτη, φέρνει στο φως με δημοσίευμά του το Candiadoc.gr.

Μάλιστα γιατροί και άλλοι υγειονομικοί αποτελούν το μικρό μέρος αυτών των προσλήψεων. Η κρίση του κορονοϊού φαίνεται ότι έγινε ευκαιρία ώστε να προσληφθούν για τουλάχιστον 2 χρόνια στο δημόσιο, με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση, περισσότερο από 480 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά σχέση με την πανδημία. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν: φύλακες, προσωπικό ασφαλείας, νυχτοφύλακες, ανειδίκευτοι εργάτες, προσωπικό γενικών καθηκόντων, υπάλληλοι γραφείου. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι σε πολλές περιπτώσεις «προκύπτει» και συγγενική σχέση μεταξύ των νεοπροσληφθέντων.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε 483 προσλήψεις, όλες 24μηνης διάρκειας με εξαίρεση μόνο μερικούς γιατρούς, που προσλήφθηκαν για 12 μήνες, σε αντίθεση με το προσωπικό γενικών καθηκόντων αλλά και όσους προσλήφθηκαν για τον τομέα της ασφάλειας.

Ειδικότερα, οι 483 προσλήψεις, στις οποίες ενδεχομένως να προστεθούν περισσότερες,καθώς συνεχίζεται η δημοσίευσή τους, αφορούν σε:

– Περίπου 60 γιατρούς
– Πληρώματα ΕΚΑΒ 17
– Διάφορες επικουρικές ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, μαίες, παρασκευαστές κλπ) 235. Από αυτές οι 80 περίπου είναι βοηθοί νοσηλευτές ΔΕ.
– Διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, λογιστές, οδηγοί σε υπηρεσίες, 63. Μάλιστα περίπου 25 από αυτούς προσλήφθηκαν ως διοικητικό προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας ή οδηγοί στην κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΕ.
– Γενικών καθηκόντων, κλητήρες, φύλακες, εργάτες 110.
Τα έγγραφα

Πηγή:candiadoc.gr/