Παρέμβαση Βαρδάκη στη Βουλή για τα κενά στα σχολεία του Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Τα κενά των σχολείων του Ηρακλείου και τα προβλήματα που προκύπτουν με την απώλεια διδακτικών ωρών, αναδεικνύει με ερώτησή του προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, μετά την πρώτη φάση διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαπιστώνονται ακόμα λειτουργικά κενά, ιδίως στο χώρο της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης, αλλά και της δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά που διαπιστώθηκαν στο νομό Ηρακλείου στη γενική παιδεία ήταν 320 και από αυτά καλύφθηκαν τα 302, ενώ στην ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη από τα 51 κενά καλύφθηκαν τα 44.

Ταυτόχρονα, στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά στη γενική παιδεία ήταν 270 σε διάφορες ειδικότητες. Από αυτά καλύφθηκαν τα 100, ενώ στην ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη οι ανάγκες του νομού και τα κενά έφταναν τα 139. Από αυτά καλύφθηκαν 96.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο κυρίως στην ύπαιθρο, καθώς η σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις. Χαρακτηριστικό της κατάστασης το γυμνάσιο Τεφελίου, το οποίο ξεκίνησε τη σχολική χρονιά με μία μόνο εκπαιδευτικό.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Βαρδάκης ζητά να πληροφορηθεί από την αρμόδια υπουργό για τον προγραμματισμό του υπουργείου σχετικά με τη δεύτερη φάση διορισμών αναπληρωτών γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού.

Οι σοβαρές ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες που δημιουργούν σε πολλά σχολεία, προβληματίζουν έντονα την κοινότητα των εκπαιδευτικών του Ηρακλείου, που εξετάζουν την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.