Πανεπιστήμιο Κρήτης: Γρίφος η εξεταστική του Σεπτεμβρίου

από Stavros Giakouvis

Μέσω ίντερνετ ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο κρίνουν πρόσφορο οι καθηγητές θα διεξάγονται από σήμερα οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με βάση σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η πρυτανεία επικαλείται τους περιορισμούς και τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού που τέθηκαν σε εφαρμογή και ισχύουν για όλο το Ηράκλειο και διαπιστώνει ότι «οι επαναληπτικές εξετάσεις δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία».

Για τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών, η πρυτανεία αφήνει στους καθηγητές να επιλέξουν την μέθοδο που θα κρίνουν πιο πρόσφορη, χωρίς να επιβάλει συγκεκριμένες διαδικασίες. Κατά συνέπεια κάθε καθηγητής μπορεί να αποφασίσει αν θα εξετάσει τους φοιτητές μέσω ίντερνετ, προφορικά ή γραπτά, εάν ζητήσει κάποια γραπτή εργασία κλπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Πολιτική Προστασία για το Ηράκλειο Κρήτης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό χώρο.

Κατά συνέπεια, όταν δεν πληρείται η ανωτέρω προϋπόθεση από αύριο 1/9/2020 έως και τις 14/9/2020, οι επαναληπτικές εξετάσεις δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία. Οι διδάσκοντες δύνανται να επιλέξουν εναλλακτική μέθοδο διεξαγωγής των εξετάσεων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Νεότερες ενημερώσεις για την διεξαγωγή των εξετάσεων θα υπάρξουν από τις Γραμματείες των Τμημάτων που επηρεάζονται από τα μέτρα.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει λάβει μέχρι σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από την πολιτεία».