Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Νίκος Γιαλαμάς προδόθηκε από την καρδιά του ενώ εργαζόταν σε γραφείο σχολής οδήγησης την ώρα της επαγγελματικής του εργασίας.
Ο 48 χρόνος έκανε μάθημα εκείνη την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου όταν έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης του, δυστυχώς έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Πήγε και η μονάδα του ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς για τον πρώην πορτιέρο του ΟΦΗ ήταν αργά…
Η κηδεία του Νίκου Γιαλαμά θα γίνει την Πέμπτη στις 16.00, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου (Νέο Κοιμητήριο) όπου θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.
Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμά του για την ξαφνική απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Γιαλαμά, αναφέρει:
«Μεγάλη απώλεια για το κρητικό ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Γιαλαμάς συνέδεσε την ποδοσφαιρική του πορεία και καταξίωση με τον ΟΦΗ των διακρίσεως και του Ε. Γκέραρντ. Στη σημαντική ποδοσφαιρική του καριέρα, από όποια ομάδα κι αν πέρασε, άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα, ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Ο ξαφνικός και αναπάντεχος θάνατος του μας θλίβει βαθύτατα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».
Ο Χάρης Μαμουλάκης
Στο άκουσμα της είδησης του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Γιαλαμά, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Μόνο θλίψη και πόνο σκορπίζει η τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Γιαλαμά.
Ενός σπουδαίου αθλητή, ενός τερματοφύλακα του οποίου η παρουσία στον ΟΦΗ αλλά και σε άλλες ομάδες της Κρήτης – και όχι μόνο – άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα ήθους, ευπρέπειας και υψηλής αγωνιστικής αξίας. Ο Νίκος Γιαλαμάς έγραψε τις δικές του σελίδες στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου μας. Και γι’ αυτό, του είμαστε όλοι ευγνώμονες.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!».
Ο Μενέλαος Μποκέας για το θάνατο του Νίκου Γιαλαμά
Τη θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του Νίκου Γιαλαμά εκφράζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας:
«Το κρητικό ποδόσφαιρο έχασε σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. Μόλις στα 49 του χρόνια ο Νίκος Γιαλαμάς έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων. Τίμησε την ποδοσφαιρική φανέλα και στο Μαλεβίζι. Αφιερώνοντας καθημερινά την ενέργειά του στα μικρά παιδιά, συνέδεσε με τον τόπο μας και την επαγγελματική του πορεία.
Νίκο, ο αδόκητος χαμός σου μας γεμίζει όλους θλίψη. Καλό σου ταξίδι…»