«Όχι» στη μάσκα από εκατοντάδες πολίτες στο Ηράκλειο

από Stavros Giakouvis

Εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης, για να διαδηλώσουν ενάντια στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας πρόληψης του κορονοϊού στα σχολεία! Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις της χώρας και όλες διοργανώθηκαν από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Ηράκλειο η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν γονείς, ενώ συμμετείχαν και πολλοί νέοι άνθρωποι. Όπως ήταν αναμενόμενο, κανένας από τους συμμετέχοντες δεν φορούσε μάσκα. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, έχουμε φτάσει στα όρια μας»! Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν «αρνητές του κορονοϊού», δηλαδή άτομα που αμφισβητούσαν ανοιχτά το γεγονός της πανδημίας, καθώς επίσης και άτομα που διαφωνούν συνολικά με την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού. «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας! Όχι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας! Όχι στις ιατρικές πράξεις χωρίς την συναίνεσή μας!», ανέγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα πανό των διαδηλωτών

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία των διαδηλωτών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκέντρωση και στα Χανιά

Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς δόθηκε το αντίστοιχο ραντεβού στην πόλη των Χανίων. Δεκάδες πολίτες, κυρίως γονείς μαζί με τα παιδιά τους, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους έκαψαν συμβολικές κάποιες μάσκες που είχαν μαζί τους.

Υπενθυμίζεται ότι και στα Χανιά την περασμένη Δευτέρα, περίπου 100 άνθρωποι, αυτοαποκαλούμενοι «Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Πολίτες Χανίων», με τα οχήματά τους προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία προς στο κέντρο της πόλης.

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρόμοια διαμαρτυρία, την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τους διαδηλωτές να συγκεντρώνουν υπογραφές για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Συγκέντρωση ενάντια στις μάσκες, ακόμα και στα τεστ κορονοϊού πραγματοποιήθηκε επίσης στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.