Ο «Τυφώνας» καθάρισε το λιμάνι της Κισσάμου

από Stavros Giakouvis

Στο λιμάνι Κισσάμου με σκοπό να συμβάλει στον καθαρισμό του βυθού βρέθηκε το πλοίο “Τυφώνας” του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο πραγματοποιεί παράκτιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό συμμετείχε και ομάδα από εθελοντές δύτες και «Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Κισσάμου».

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όλη αυτή η προσπάθεια δείχνει την ευαισθησία μας προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες και στο επίπεδο που μπορεί το ίδρυμα και αντιμετωπίζει τα σκουπίδια στην θάλασσα αλλά και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε και στην στεριά και παντού», δήλωσε ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Ιδρύματος Λασκαρίδη στο ΚΑΜ στα Χανιά, από τις 11 Οκτωβρίου που επιχειρεί το ειδικό σκάφος του Ιδρύματος, «Typhoon» και το πλήρωμά του, έχουν μαζέψει πάνω από πέντε τόνους σκουπιδιών, μόνο από τις ακτές και σε μια έκταση από την Κουντούρα Σελίνου μέχρι την Καλυβιανή Κισσάμου.

Η Αγγελικη Κοσμοπούλου εκτελεστική Διευθυντρια του ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, τόνισε μεταξύ άλλων «ο δήμος Χανίων έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, άρα έχει ένα μοντέλο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες πλευρές της Ελλάδας. Η γενική καταγραφή αυτό που ισχύει και στις περισσότερες περιπτώσεις της χερσαίας και θαλάσσιας ρύπανσης, είναι ότι το 80% προέρχτεαι από χερσαίες πηγές και ένα 20% από αυτό που εμείς οι ίδιοι αφήνουμε στις παραλίες».

Στο λιμάνι της Κισσάμου μετέβησαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία καθαρισμού ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και η σύζυγός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα.