Νέα πυρκαγιά στα Λευκόγεια Ρεθύμνου

από Stavros Giakouvis

Τρίτη φωτιά στην Κρήτη κινητοποίησε το απόγευμα την πυροσβεστική. Η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Λευκόγεια Αγίου Βασιλείου, στα νότια του Ρεθύμνου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, αλλά και ένα ελικόπτερο, που νωρίτερα είχε συνδράμει στην πυρκαγιά στο Μύρτος Ιεράπετρας.

Η φωτιά καίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά βουνού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο και συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πυρκαγιά στο Μύρτος Ιεράπετρας

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα κοντά στο Μύρτος Ιεράπετρας και έκαψε ένα θερμοκήπιο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στην περιοχή που είναι γεμάτη θερμοκήπια. Το μεγαλύτερο μέρος του πύρινου μετώπου βρίσκονταν μέσα σε χαράδρα, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την προσέγγιση πυροσβεστικών οχημάτων.

Φωτιά το πρωί στον Πάνορμο

Το πρωί πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δασική περιοχή μεταξύ Πανόρμου και Μπαλί Ρεθύμνου. Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, με 12 πυροσβέστες και πέντε υδροφόρα οχήματα, είχε αποτέλεσμα να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο η φωτιά, χωρίς να κινδυνέψουν σπίτια ή καλλιέργειες.