Νέα λουκέτα σε μπαρ της Κρήτης και… έπεται συνέχεια

από Stavros Giakouvis

Μετά τα λουκέτα και πρόστιμα που μοίρασε η αστυνομία της προηγούμενες μέρες σε κέντρα διασκέδασης στον Πλατανιά Χανίων, νέο σαφάρι ελέγχων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου, όπου επίσης έπεσαν καμπάνες.

Αστυνομικοί εντόπισαν δύο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με υπεράριθμους θαμώνες και δεν χαρίστηκαν σε κανένα. Σε ένα από τα καταστήματα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ υψηλότερο, της τάξης των 15.000 ευρώ επιβλήθηκε δυο δεύτερο. Επίσης και τα δύο καταστήματα υποχρεώθηκαν σε αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες 15 μέρες.

Τα πρόστιμα στα δύο καταστήματα λειτουργούν και ως προειδοποιητικό καμπανάκι για τους επαγγελματίες της περιοχής, ενόψει σαββατοκύριακου, καθώς αστυνομικοί αναμένεται να «περιοδεύσουν» και πάλι στην περιοχή της Χερσονήσου.

Το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών μέσα στα μπαρ τυπικά ισχύει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 9 Αυγούστου, ωστόσο με δεδομένη την εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού καθημερινά, θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί τις επόμενες μέρες και είναι πολύ πιθανό να αυστηροποιηθεί περαιτέρω.