Ν. Ηγουμενίδης: Είναι η σημερινή Βουλή εκείνη που θα κυρώσει τη σύμβαση για το Αεροδρόμιο στο Καστέλλι

από Βασίλης Σπυριδάκης

«Μετά από μια δεκαετία εξαγγελιών τελικά είναι η σημερινή Βουλή εκείνη – και μάλιστα πολύ σύντομα – που θα κυρώσει τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης», σημειώνει σε πρόσφατο άρθρο του σε τοπική εφημερίδα της Κρήτης, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης στην παρέμβαση του αναφέρεται όχι μόνο στο νέο Αεροδρόμιο αλλά συνολικά για τα κρίσιμα ζητήματα της Κρήτης: «Μια σειρά από κομβικά έργα που αφορούν άμεσα την Κρήτη είτε βρίσκονται είτε μπαίνουν σε πραγματική τροχιά υλοποίησης μέσα στο 2019. Μια σειρά από εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και «ξεκλειδώσει», με εμπόδια μεν αλλά με μεθοδικό τρόπο, τα 3 τελευταία χρόνια».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι σήμερα η Κρήτη βρίσκεται ενώπιον σημαντικών εξελίξεων και αναφέρεται ειδικά στο νερό και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ενέργεια, την υγεία, το τουρισμό, την αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και στο νέο αεροδρόμιο και στη συζήτηση για την επόμενη μέρα για το «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικά για το ζήτημα του νερού στο Ηράκλειο, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήδη τον Δεκέμβριο του 2016 προτεραιοποίησε από το Ηράκλειο το αναγκαίο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης των δικτύων ύδρευσης του Ηρακλείου, και σήμερα, όχι απλώς το χρηματοδοτικό σχήμα έχει πλήρως διαμορφωθεί, αλλά ήδη ένα σημαντικό μέρος του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Για παράδειγμα, από την αυτοψία μας στη Χρυσοπηγή- όπου τα έργα ολοκληρώνονται – επισημαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να μειώνονται οι διαρροές και απώλειες του νερού. Το ίδιο θα ακολουθήσει και σε Θέρισσο, Μασταμπά, και ακολούθως μέσα από τον «Φιλόδημο» σε Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας – Κηπούπολη, Αλικαρνασσό και Δυτικά Προάστεια (Τρείς Βαγιές, Σταυρωμένος, Λίντο)».

Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει ένα νέο στοιχείο για το ζήτημα της ύδρευσης στο Ηράκλειο: «Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς μας περίπου 10 εκατ. ευρώ έχουν διασφαλιστεί μόνο το 2018 στο Δήμο Ηρακλείου από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας για θέματα ύδρευσης-αποχέτευσης. Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Ηρακλείου και στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων στο αγαθό του νερού».

Συνοψίζοντας τις αναφορές του ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου συμπεραίνει: «Μια σειρά από δομικές αλλαγές αφορούν άμεσα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της. Νερό, ενέργεια, αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο. Και σε μια τέτοια προοπτική, ρόλο κλειδί θα έχουν οι υγιείς συνεργασίες, ο ρεαλισμός, αλλά και η σκέψη και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον που μόνο θετικά νέα μπορούν να φέρουν στον τόπο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.