Μάχη πυροσβεστών σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο – Φωτιά σε εργοστάσιο (upd)

από Stavros Giakouvis

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική Ηρακλείου έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο δρόμο προς Κρουσώνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Επιτόπου έσπευσαν εξαρχής ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ κλήθηκε να συνδράμει και κατασβεστικό ελικόπτερο. Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, κόντρα στους θυελλώδεις ανέμους.

Όπως έγινε γνωστό η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε αγροτοδασική έκταση καίγοντας χαμηλή βλάστηση αλλά και ελαιώνες.

Φωτιά σε εγκαταστάσεις εργοστασίου

Στις φλόγες τυλίχτηκαν και οι εγκαταστάσεις εργοστασίου που λειτουργεί στην περιοχή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χώρο του εργοστασίου υπάρχουν εύφλεκτες ύλες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις αλλά ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε και για την ώρα αποτράπηκε ο κίνδυνος να επεκταθεί.

Πυρκαγιά και στο Βαθύ Αγίου Νικολάου

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε επίσης κοντά στο Βαθύ Αγίου Νικολάου. Επιτόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά και ο πυκνός καπνός που αναδύεται διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Η αστυνομία, για να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών διέκοψε προσωρινά την κίνηση των οχημάτων στον ΒΟΑΚ και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό.