Λιάνα Σταρίδα: “Να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη”

από Βασίλης Σπυριδάκης

Την δημιουργία ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών έθεσε ως προτεραιότητα η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα, σε συνάντησή της με κοινωνικούς λειτουργούς.

«Ο δήμος Ηρακλείου μπορεί να προσφέρει περισσότερα στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως στα παιδιά, μέσα από νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και δομές. Πρέπει να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια, όχι να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι στις υπηρεσίες του δήμου. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε είναι η δημιουργία γραφείων πληροφόρησης σε κάθε διαμέρισμα και κοινότητα, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους» τόνισε η Λιάνα Σταρίδα.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού (όλων των ειδικοτήτων) στις δομές στις οποίες εργάζονται. «Το προσωπικό δεν επαρκεί και οι υπηρεσίες καλούνται να σηκώσουν πολύ μεγάλο φορτίο» ανέφεραν, ενώ επικρότησαν και την πρόταση της κ. Σταρίδα για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών.