Λευκό τοπίο και τσουχτερό κρύο στα ορεινά της Κρήτης

από Βασίλης Σπυριδάκης

Στα “λευκά” έντυσε τους ορεινούς όγκους της Κρήτης η κακοκαιρία “Διομήδης” που έπληξε το νησί με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενισχυμένους βοριάδες και πολύ κρύο!

Τα μηχανήματα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σε εγρήγορση, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.
Το χιόνι μέσα στα χωριά του Οροπεδίου έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατοστά, ενώ με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία σήμερα είναι κλειστά. Από την ένταση των καιρικών φαινομένων ένα ακατοίκητο κτίσμα κατέρρευσε στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης, από χθες το πρωί παραμένει κλειστό το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο, καθώς μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν δεν ήταν ασφαλείς οι μετακινήσεις.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να είναι προσεκτικοί, ενώ όσον αφορά στους οδηγούς να μην κινούν τα οχήματά τους εκτός και εάν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ο Παιδικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 λόγω των χιονοπτώσεων.

Σημειώνεται πως λόγω του παγετού, και στα Ανώγεια τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.