Κρήτη: Σταθερή μείωση κρουσμάτων κορονοϊού- Χειρότερος μήνας ο Νοέμβριος

από Stavros Giakouvis

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη, που παρουσίασε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπος Ν. Βαμβακάς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στο νησί μας φαίνεται ότι παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση τα κρούσματα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έχουν μονοψήφιο αριθμό, ενώ συνολικά στην Κρήτη είναι καθημερινά λιγότερα από 20.

Μειώνονται τα κρούσματα ανά εβδομάδα

Η διαπίστωση αυτή της συγκράτησης της πανδημίας λίγο μετά τα μέσα του Νοέμβρη αποτυπώνεται και στη σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Πιο συγκεκριμένα, από 16 έως 22 Νοεμβρίου καταγράφηκαν στην Κρήτη 319 κρούσματα, από 23 έως 29 Νοεμβρίου 243 κρούσματα, από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 205 κρούσματα και από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 113 κρούσματα.

Ο Νοέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας

Χαρακτηριστικό για τη διασπορά των κρουσμάτων αποτελεί το γεγονός ότι από τα 2.471 συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη από την αρχή της Πανδημίας, σχεδόν τα μισά, 1.173, σημειώθηκαν το μήνα Νοέμβριο, εύρημα που αποτυπώνει και τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού το μήνα αυτό στο νησί μας.