Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στις Βασιλειές

από Stavros Giakouvis

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Βασιλειών και Αρχανών Ηρακλείου. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Επιτόπου έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα και στις 7 το απόγευμα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μέχρι αυτή την ώρα πυροσβέστες παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Στο κόκκινο αύριο όλη η Κρήτη

Στο μεταξύ, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής θα βρίσκονται αύριο το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει η Κρήτη, εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) που προβλέπεται για όλο το νησί, με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής».

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης υπενθυμίζει την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στα δάση και στις υπόλοιπες ευπαθείς περιοχές του νησιού, καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.