Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στο ΙΤΕ και σε λύκειο του Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού σε λύκειο και στο ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας εντοπίστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο, εντείνοντας τις ανησυχίες των υγειονομικών αρχών, καθώς οι ασθενείς που εντοπίζεται είναι νεαροί σε ηλικία.

Ειδικότερα, θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε άλλος ένας φοιτητής που απασχολούνταν σε εργαστήριο του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ). Ο ασθενής δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα και με βάση οδηγίες που του δόθηκαν αναρρώνει στο σπίτι του, σε συνθήκες καραντίνας.

Πρόκειται ωστόσο για το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο ίδιο εργαστήριο του ΙΕΤ, καθώς άλλος ένας φοιτητής είχε διαγνωστεί θετικός την προηγούμενη εβδομάδα. Ήδη από τότε το ΙΤΕ είχε ζητήσει από όλους όσους σχετίζονταν με το συγκεκριμένο εργαστήριο και είχαν έρθει σε επαφή με τον φοιτητή να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα.

Θετικός στον covid μαθητής λυκείου

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε ένα ακόμα λύκειο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε μαθητή του 8ου ΓΕΛ. Όπως έγινε γνωστό θετικός στον ιό διαγνώστηκε ένας μαθητής, χωρίς ακόμη να γίνουν γνωστές πληροφορίες για τον τρόπο που κόλλησε.

Από τη διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ήδη δρομολογήθηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο υπάγονταν ο μαθητής.

Να σημειωθεί ότι σε άλλα έξι τμήματα, τεσσάρων σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία εντοπίστηκαν μαθητές θετικοί στον κορονοϊό, έχουν ανασταλεί τα μαθήματα.

Πρόκειται για όσα αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, στον οποίο δεν περιλαμβάνεται ακόμα το τμήμα του 8ου Λυκείου, όπου εντοπίστηκε το νέο κρούσμα.

5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Λ. ΣΚΕΠΕΤΖΗ 31 12-11-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Α5 εώς 06/11/2020 και το τμήμα Α2 εώς 12/11/2020
7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Γ. ΜΑΡΑΝΤΗ 06-11-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το Α2
1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΧΕΠΑΝΣ ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ 06-11-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΒΥ5
34ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΣΒΑΪΤΣΕΡ 61 03-11-2020 Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2 εώς και 1/11/ 2020 και το Ε1 έως και 3/11/2020

Κρούσμα κορονοϊού σε νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας

Νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων νηπιαγωγείου της Ιεράπετρας, όπου ένα νήπιο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.