Ιστιοφόρο με πρόσφυγες έδεσε στο λιμάνι της Γαύδου λόγω κακοκαιρίας

από Stavros Giakouvis

Ιστιοφόρο σκάφος που μεταφέρει περίπου 50 πρόσφυγες έδεσε πριν από λίγη ώρα στο λιμάνι της Γαύδου. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Η είδηση προκάλεσε συναγερμό στις λιμενικές αρχές και ήδη σκάφος του λιμενικού σπεύδει αυτή την ώρα από την Παλαιόχωρα προς το ακριτικό νησί για να ελέγξει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο σκάφος είχε προσεγγίσει νωρίτερα το λιμάνι της Γαύδου για να αποφύγει την κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή, εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού. Οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο δεν επέτρεψαν το πλοίο να φτάσει στο λιμάνι, απομακρύνοντάς  το. Ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια και τελικά το ιστιοφόρο κατάφερε να προσεγγίσει. Αυτή την ώρα είναι δεμένο στο λιμάνι του νησιού και έχουν αποβιβαστεί πολλοί από τους μετανάστες επιβάτες τους.

Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι τουλάχιστο 5 με 6 γυναίκες, που έχουν μαζί τους ανήλικα παιδιά, ενώ η πλειοψηφία είναι άνδρες. Με πρωτοβουλία του δήμου μοιράστηκε νερό και τρόφιμα στους πρόσφυγες.

Φωτογραφίες από το ιστιοφόρο σκάφος, στις οποίες διακρίνονται παιδιά μεταξύ των προσφύγων, δημοσίευσε το zarpanews.gr.