Ισόβια σε 60χρονο που κατηγορείται ότι σκότωσε την Τόνια Ζόεβα

από Stavros Giakouvis

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 60χρονο από το Ρέθυμνο, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και στη συνέχεια εξαφάνισε τη σορό της 38χρονης Τόνιας Ζόεβα, τον Μάιο του 2018.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κηρύξει ομόφωνα ένοχο τον 60χρονο, παρότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αλλά και παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το σώμα της άτυχης γυναίκας.

Τα στοιχεία ωστόσο που συγκέντρωσε η αστυνομία για την υπόθεση, αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο κατηγορούμενος ακόμη και κατά τη διάρκεια της δίκης, οδήγησαν ενόρκους και δικαστές στην καταδικαστική απόφαση.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αποδέχθηκε στο σύνολό της την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίο εκτίμησε ότι το μοιραίο βράδυ πριν την εξαφάνιση, ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε με την 38χρονη και τελικά την σκότωσε. Μόνο έτσι εξηγούνται, όπως είπε ο εισαγγελέας, οι διάσπαρτες κηλίδες αίματος στο σπίτι αλλά και στο φορτηγό του 60χρονου, που εντόπισε η αστυνομία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, μετά το φόνο ο δράστης μετέφερε με το φορτηγό του τη νεκρή σε άγνωστη τοποθεσία και εξαφάνισε το πτώμα της.

Από την πλευρά του ο 60χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε ότι είχε γνωρίσει την 38χρονη περίπου 8-9 μήνες πριν από την εξαφάνισή της και είχε μαζί της μια περιστασιακή σχέση. Αναφέρθηκε επίσης σε τρίτο άτομο, με το όνομα Μουσταφά και καταγωγή από τη Συρία, με τον οποίο η γυναίκα διατηρούσε δεσμό. Υποστήριξε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο απειλούσε την 38χρονη.