Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες για τη φωτιά στην Αγία Πελαγία

από Stavros Giakouvis

Στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για εμπρησμό από αμέλεια θα δικαστούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες ως υπεύθυνοι για την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου και απείλησε σπίτια και ξενοδοχεία.

Πρόκειται για έναν 65χρονο και έναν 73χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες εκτελούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλισης σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Κάποια σπίθα που εκτοξεύτηκε στη διάρκεια των εργασιών αποδείχθηκε αρκετή για να προκαλέσει φωτιά αρχικά σε ξερά χόρτα και καλάμια και στη συνέχεια να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ακόμη και κατασβεστικό ελικόπτερο, ενώ απειλήθηκαν πολλές περιουσίες.

Τελικά η φωτιά σβήστηκε αφού έκαψε περίπου 30 στρέμματα χροτολιβαδικής και δασικής έκτασης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί και χωρίς να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επιτόπου από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου υπάρχουν περιορισμοί για την εκτέλεση εργασιών ηλεκτροσυγκόλισης σε υπαίθριους χώρους.