Ηράκλειο: Νέο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών την Τρίτη

από Stavros Giakouvis

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο σαρωτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τη ρύθμιση για τη λειτουργία καμερών που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι σόου, με ζωντανή αναμετάδοση στο διαδίκτυο.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης. Στο κάλεσμά τους οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν σπασμωδικές τις αντιδράσεις του υπουργείου Παιδείας, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον ίδιο λόγο, στις 13 και στις 19 Μαΐου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

«Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και ζητούν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, να ληφθούν μέτρα στα σχολεία για τον κορονοϊό και να στηριχθεί συνολικά το δημόσιο σχολείο με επιπλέον χρηματοδότηση.

Το κάλεσμα

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών:

«Το υπουργείο Παιδείας αντιμέτωπο με τη φωνή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκλυσαν τα κέντρα μεγάλων πόλεων στις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 13 και 19 Μαΐου, αντιδρά σπασμωδικά στο θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις παιδαγωγικές αρχές που διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και δηλώσεις επί των ρυθμίσεων για τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δίχως όμως να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις αλλά και το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθεί με το, προς κατάθεση στη Βουλή, πολυνομοσχέδιο καθώς και την τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία. Παράλληλα, δημιουργεί, προς την κοινωνία, κλίμα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίχως να συζητά με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, δίχως να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Μαΐου στις 18:30 μμ., απαιτώντας:

• Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

• Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

• Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση»