Ηράκλειο: Εκδήλωση για τις ανισότητες με την Μ. Καραμεσίνη από τις «Ρωγμές»

από Stavros Giakouvis

Οι ανισότητες ως απειλή για την κοινωνία και τη δημοκρατία είναι το θέμα πολιτική εκδήλωσης που διοργανώνει την Παρασκευή στο Ηράκλειο ο χώρος ιδεών, διαλόγου και δράσης «Ρωγμές», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω 4, και κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ και καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μαρία Καραμεσίνη.

Η πολιτική εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση – Προοδευτικές απαντήσεις». Πρόκειται για συλλογικό έργο στο οποίο εκτός από κείμενο της κ. Καραμεσίνη, η οποία είχε και την επιμέλεια της έκδοσης, περιλαμβάνονται επίσης κείμενα των Εύης Αχτσιόγλου, Άννας Βουγιούκα, Διονύση Ν. Γράβαρη, Γιάννη Δραγασάκη, Κωνσταντίνας Κούνεβα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Χρίστου Παπαθεοδώρου, Δημήτρη Παρσάνογλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Θεανώς Φωτείου αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Εισήγηση στην εκδήλωση με θέμα «Κοινωνία της γνώσης, ανισότητες και νεοφιλελεύθερο πανεπιστήμιο» θα κάνει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού και των Τοπικών Κοινωνιών, του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιάννης Ζαϊμάκης.

Επίσης για τις «Κοινωνικές-οικονομικές ανισότητες στο σύγχρονο κόσμο: Όροι και προϋποθέσεις αλλαγής κατεύθυνσης» θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Σπύρος Λαπατσιώρας.