Ιεράπετρα: Έκλεισε νηπιαγωγείο μετά το θετικό τεστ κορονοϊού σε νήπιο

από Stavros Giakouvis

Κλειστό για 14 μέρες παραμένει από σήμερα το 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε μεταξύ των νηπίων. Παράλληλα έκκληση σε όλους τους γονείς των 50 παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, να κρατήσουν τα παιδιά τους σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, απεύθυνε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μακράκης.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από το νήπιο που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό είχε διαγνωστεί επίσης θετική η μητέρα του. Και οι δύο εκτιμάται ότι κόλλησαν τον ιό από τον παππού του παιδιού, ο οποίος επίσης διαγνώστηκε θετικός μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Μητέρα και παιδί παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν στο σπίτι τους σε συνθήκες καραντίνας. Ο παππούς του παιδιού ωστόσο παρουσιάζει πιο βαριά συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μακράκης. ανέφερε πως μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν και τα δύο τμήματα του 6ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ με μέριμνα του δήμου Ιεράπετρας τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Όπως επισήμανε ο κ. Μακράκη, μιλώντας στο τοπικό Ράδιο Λασίθι, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν προβλέπεται να γίνει τεστ για όλα τα παιδιά, θα γίνει όμως στους εκπαιδευτικούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί που βρέθηκε θετικό στον ιό, υπογράμμισε πως το παιδί αυτό θα επιστρέψει στο σχολείο μόνο όταν έχει αρνητικό τεστ. Υπενθύμισε ακόμη ότι πρόκειται για το πρώτο τμήμα σχολείου στο νομό Λασιθίου που κλείνει.

Ακολούθησαν ωστόσο άλλα δύο σχολικά τμήματα και συγκεκριμένα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, τα οποία έκλεισαν καθώς δύο δάσκαλοι έχουν τα δικά τους παιδιά στο 6ο Νηπιαγωγείο και υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Για το συγκεκριμένα ζήτημα πάντως ο κ. Μακράκης, ανέφερε πως δεν έχει καμία ενημέρωση και κακώς έκλεισαν τα τμήματα, διότι δεν προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.