Γάμος στα Λευκόγεια άναψε φωτιές

από Stavros Giakouvis

Σε εμπρησμό από αμέλεια και συγκεκριμένα σε φωτιά που άναψε κάτοικος του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου για να ψήσει σε γάμο, αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες κοντά στα Λευκόγεια.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε η κινητοποίηση περίπου 80 πυροσβεστών με 25 οχήματα αλλά και ένα κατασβεστικό ελικόπτερο για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο, έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 180 στρέμματα με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση σε πλαγιά, καθώς και μικρό τμήμα γεωργικής έκτασης.

Όπως έγινε γνωστό οι πυροσβέστες αναζητούν ένα κάτοικο της περιοχής που φέρεται ότι άναψε τη φωτιά σε υπαίθριο χώρο, στη διάρκεια γάμου, για να ψήσει. Πιθανολογείται ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν αποτέλεσμα να ξεφύγει η φωτιά από τον έλεγχο του ψήστη και να επεκταθεί στη γύρω περιοχή. Τα στοιχεία του υπόπτου είναι γνωστά στις αρχές και ο ίδιος αναζητείται.

Φωτιές στο Μύρτος Ιεράπετρας και στον Πάνορμο

Περίπου 100 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση αλλά και πεύκα, καθώς επίσης και ένα παλιό θερμοκήπιο έκαψε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί λίγες ώρες νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Μύρτος Ιεράπετρας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Το πρωί της Κυριακής είχε εκδηλωθεί φωτιά και στον Πάνορμο Ρεθύμνου. Και στις τρεις περιπτώσεις η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας, τελικά οι φωτιές κατασβήστηκαν.