Εγκαινιάστηκε από τον Ανδρέα Ξανθό η ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου

από Βασίλης Σπυριδάκης

Σε Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο βρέθηκε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Πρώτος σταθμός του το «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο στη Νεάπολη όπου και εγκαινίασε την Μονάδα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών Αγίου Νικολάου, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Λασιθίου Μαν. Θραψανιώτη, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Ελένης Μαυρομάτη, της Διοικήτριας του ΓΝΑΝ Μαρίας Σπινθούρη και του Διοικητή του Διαλυνάκειου Νίκου Παντιέρα.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Αγίου Νικολάου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου, με τον κ. Ξανθό να ξεναγείται στους χώρους της δομής και να ενημερώνεται από τους αρμοδίους σχετικά με τη λειτουργία και τη σημασία της, παρουσία μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού με τον οποίο είχε και σύντομη συνομιλία.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην εκδήλωση για τη Δημόσια Παρουσίαση του Απολογισμού και των Πεπραγμένων των τεσσάρων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου κατά τη διετία 2016-2018.

Επόμενη στάση αποτέλεσε το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου ο κ. Ξανθός συνομίλησε με το Σωματείο των Εργαζομένων και με επικεφαλής Ιατρικών και Νοσηλευτικών Τμημάτων του ΓΝΑΝ, άκουσε τα προβλήματα, τις κυριότερες ανάγκες που χρήζουν αντιμετώπισης και τις προτάσεις τους, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητες που θα τεθούν από την πλευρά του Υπουργείου.

Πηγή: anatolh.com