Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ερευνητής Νίκος Ροδιτάκης

από Βασίλης Σπυριδάκης

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ, εντομολόγου Νίκου Ροδιτάκη που έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια.

Ο αγαπητός επιστήμονας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Ο Νίκος Ροδιτάκης γεννήθηκε στις  18-3-1947 στην  Επισκοπή Πεδάδος Ηρακλείου. Μαθήτευσε στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής Πεδ., Καπετανάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου και φοίτησε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή 1965-1970 με διδακτορικό στη Οικολογία Εντόμων από το Εργαστήριο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της Αωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών 1993. Υπηρέτησε ως Γεωπόνος Εφαρμογών στο Αρκαλοχώρι-ΚαστέλλιΠεδ και Χερσόνησο 1976-1980.

Από το 1980-2010 υπηρέτησε ως Εντομολόγος Ερευνητής στο Ινστιτουτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Διετέλεσε Δ/ντής του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου 1989, 1998 και Δ/ντής Ινστιτουτου Αμπέλου, Λαχ. & Ανθοκομίας Ηρακλείου 1998-2003.

Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής του Προέδρου του ΕΘΙΑΓΕ 2009-2011και Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης” του Πανεπιστημίου Κρήτης 2010-2013, από το 2014 μέλος του ΔΣ του παραπάνω Συλλόγου.

Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Ροδιτάκη.

Ο Νίκος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς και ακούραστους φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Συνέβαλε καθορίστηκα στην ανάπτυξη και στη λειτουργία της έκθεσης του Μουσείου, σε πολύ δύσκολους καιρούς. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.Αντί στεφάνων θα καταθέσουμε το ποσό των 250 ευρώ στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

H ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα με αφορμή την απρόσμενη είδηση του αδόκητου χαμού του πρώην προέδρου του Συλλόγου μας, Νίκου Ροδιτάκη.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του αγαπητού Νίκου, ο οποίος για χρόνια στήριξε ακούραστα και ανιδιοτελώς το έργο και τις προσπάθειες του συλλόγου μας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γενικότερα.

Αποφάσισε επίσης να παραστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να κατατεθεί το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη του.