Έφτασε και στην Κρήτη ο “Μπάλλος” (live) – Στο έλεος του καιρού σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι

από Βασίλης Σπυριδάκης

Ρέθυμνο φωτογραφία goodnet.gr

Άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της Κρήτης, καθώς η κακοκαιρία “Μπάλλος” αρχίζει να επηρεάζει και το νησί με βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Kαταρρακτώδης ήταν η βροχή που έπεσε στο Λέντα Ηρακλείου, ενώ δυνατή νεροποντή έπληξε και το Ρέθυμνο όπου σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης ενώ βροχερή είναι η μέρα και στα Χανιά.

Φωτογραφία ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Στο έλεος του καιρού σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι

Στο έλεος της δυνατής βροχής βρίσκεται και ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου όπου 35 άτομα συνεχίζουν να ζουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο.

«Παρακαλάμε τους ανθρώπους να φύγουν από τις σκηνές και να πάνε στο Κλειστό του μπάσκετ» είπε το πρωι στον Star fm 88,4 και στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη ο δήμαρχος Μινώα Πεδίάδος Μανώλης Φραγκάκης,  το καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» “σφυροκοπά” από το πρωί και την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Υπάρχουν και σήμερα περίπου 35 άτομα που διαμένουν στις σκηνές, οι οποίοι, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, δεν θέλουν να φύγουν και να φιλοξενηθούν σε κλειστούς χώρους. «Κάποιοι νομίζουν ότι μένοντας εκεί θα είναι οι πρώτοι που θα δικαιούνται να μετακινηθούν στους οικίσκους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φραγκάκης.

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που ανήρτησε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.

 Χαλαζόπτωση σε περιοχές του Ηρακλείου – Ζημιές στα ελαιόδεντρα
Σε αρκετές περιοχές της ενδοχώρας του Ηρακλείου εκτός από βροχή έπεσε και χαλάζι με τον Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου να ζητά συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τη σημερινή χαλαζόπτωση στο Νομό Ηρακλείου.

Η δύναμη του καιρικού φαινομένου, φαίνεται πως προκαλεί πλήγμα στους αγρότες, καθώς οι ζημιές στα ελαιόδεντρα είναι μεγάλες, με τις ελιές να έχουν πέσει και το φόβο ο καρπός που έμεινε πάνω στα δέντρα να έχει χτυπηθεί και να σαπίσει…

Φωτογραφία ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

 

Live η εξέλιξη του καιρού