Δύτες καθάρισαν τον βυθό στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Λάστιχα, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες ακόμη και μια ολόκληρη βάρκα ανέσυραν σήμερα από τον βυθό του Ενετικού λιμανιού Ηρακλείου οι εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στον υποβρύχιο καθαρισμό του με σύνθημα «μην πετάτε στη θάλασσα σκουπίδια».

Την δράση συνδιοργάνωσαν από κοινού το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, «o Ενετικός λιμένας Ηρακλείου αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και ο εθελοντικός καθαρισμός του βυθού του, εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών περί της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και το καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Θερμές Ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην εν λόγω δράση και κυρίως για το βροντερό μήνυμα: ‘ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ’ που έστειλαν με τη ενεργό συμμετοχή τους».