Δύο φωτιές τη νύχτα στην Κρήτη και υψηλός κίνδυνος σήμερα

από Stavros Giakouvis

Να αντιμετωπίσουν δύο πυρκαγιές κλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης. Ευτυχώς μέχρι το πρωί και οι δύο φωτιές είχαν τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο το σύνολο της πυροσβεστικής παραμένει σε επιφυλακή σήμερα, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε γεωργική έκταση στο Άνω Μέρος, του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και κατάφεραν να περιορίσουν σύντομα τη φωτιά, ωστόσο παρέμειναν στην περιοχή όλη τη νύχτα, για να αποτρέψουν αναζωπύρωση.

Τα ξημερώματα νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή της Τύλισου, στον δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου. Οι πυροσβέστες με τρία υδροφόρα που μετέβησαν στην περιοχή έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες σε σύντομο διάστημα.

Τα μεσάνυχτα στην οδό Παπαναστασίου, στο Ηράκλειο, εκδηλώθηκε φωτιά σε κουζίνα σπιτιού. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και οι 9 πυροσβέστες που επενέβησαν απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς.

Στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι σήμερα στο μεγαλύτερο της Κρήτης οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.