Δήμαρχος Γαύδου: Δικαίωμα, όχι εμπόρευμα η ελεύθερη κατασκήνωση

από Stavros Giakouvis

Την παρέμβαση της δημάρχου Γαύδου προκάλεσε η είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου για την ενοικίαση χώρων με σκιά, κάτω από δέντρα, για την τοποθέτηση σκηνής και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε viral στο ίντερνετ αλλά και είδηση σε ελληνικά και ξένα δίκτυα, κάποιοι στην παραλία Σαρακήνικο της Γαύδου πουλάνε στο Airbnb τις καβάτζες (τα σημεία με ίσκιο).

Μετά το σάλο, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων, το οποίο έλαβε τέλος έπειτα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών.

Στην ανάρτησή της η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου αναφέρει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλών ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να (είναι) ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται».

Δείτε κι αυτό πριν φύγετε

Προς ενοικίαση η …σκιά στη Γαύδο!