Διεθνές συνέδριο βιοπληροφορικής στο Ηράκλειο

από Stavros Giakouvis

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ιατρική ακριβείας, Βιοποικιλότητα και Γονιδιωματική Βιολογία» διοργανώνουν το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο η επιστημονική εταιρία «Ελληνική Βιοπληροφορική» και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, ενώ θα προηγηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ημερίδα εκπαίδευσης περισσοτέρων από 40 νέων επιστημόνων σε μεθόδους αιχμής βιοπληροφορικής ανάλυσης.

Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί η σύγκλιση της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας στο χώρο της Βιοϊατρικής αλλά και της σύγχρονης Βιολογίας, και το πώς αυτές επηρεάζονται και εξελίσσονται από την καταλυτική επίδραση και συνεισφορά της Βιοπληροφορικής. Η Βιοπληροφορική αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιστημονικό κλάδο αιχμής που βρίσκεται στην κορυφή της επιστημονικής πρωτοπορίας και καινοτομίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πλήθος επιφανών επιστημόνων διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα καλύψουν τα τρία θεματικά πεδία, που αποτελούνε ερευνητικά πεδία αιχμής τόσο στον ακαδημαϊκό-ερευνητικό όσο και στο βιομηχανικό χώρο. Το συνέδριο έχει προσελκύσει πάνω από 150 επιστήμονες από 16 χώρες, καθώς αποτελεί μείζον γεγονός στο χώρο της Βιοπληροφορικής, της Βιοιατρικής και της σύγχρονης Βιολογίας.

Χορηγός και συνδιοργανωτής του επιστημονικού συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.