Διανομή τροφίμων στα σπίτια άπορων οικογενειών από τον δήμο Ηρακλείου

από Stavros Giakouvis

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διανομή τροφίμων κατ΄ οίκον από τις υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου σε οικογένειας άπορων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Η διανομή ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη σε χωριά που ανήκουν διοικητικά στον δήμο Ηρακλείου, ενώ από την επόμενη μέχρι και σήμερα συνεχίζεται σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος (Πατέλες, Κατσαμπάς, Πόρος κ.ά)

Αύριο, Τρίτη 7 Απριλίου, διανομή θα γίνει στον Καρτερό, την Πρασσά, το Σκαλάνι, στην Βιομηχανική Περιοχή αλλά και σε συνοικίες του κέντρου του Ηρακλείου.

Συνολικά οι ωφελούμενοι είναι 2.557 και ενημερώνονται τηλεφωνικά προτού πραγματοποιηθεί η παράδοση και για αυτό η διανομή θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου. Την διανομή έχουν αναλάβει εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών, με τη βοήθεια συναδέλφων τους από άλλες δημοτικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου επισημαίνει ότι στέκεται εμπράκτως δίπλα στις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να έχουν όσα χρειάζονται σε αυτήν την δύσκολη περίσταση, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το σπίτι τους.