Διάλογοι …καφενείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου!

από Βασίλης Σπυριδάκης

Φράσεις όπως “αυτοϊκανοποιηθήκατε” και άλλες εκφράσεις για ….γέλια και για κλάματα ακούστηκαν απόψε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου στη συζήτηση για τον προυπολογισμό.

Πρωταγωνιστές των δυο διαδοχικών περιστατικών στο ένα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και στο άλλο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γιαλιτάκης.

Στην πρώτη περίπτωση ο αντιδήμαρχος, εμφανώς εκνευρισμένος από το έντονο διαπληκτισμό που είχε νωρίτερα με το δημοτικό σύμβουλο Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, διατύπωσε μια γηπεδική έκφραση χαμαιτυπείου, που καθόλου δεν την σώζει το γεγονός πως διατυπώθηκε εκτός μικροφώνου! Επίσης απαράδεκτο ήταν το γεγονός πως έστω και εκ των υστέρων ο κ. Σισαμάκης δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, κάτι που εγγράφεται στα άσχημα συμβάντα, στη γενικώς κακή βραδιά του συμβουλίου!

Λίγο νωρίτερα, ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό συνέβη όταν ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Γιαλιτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του σώματος Γρηγόρη Πασπάτη, του είπε πως « αν αυτοϊκανοποιηθήκατε τώρα… μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση;» κάτι που προκάλεσε έντονη αντίδραση, αναγκάζοντας τον ίδιο να την ανακαλέσει και οδηγώντας με αρκετή χρονοκαθυστέρηση τον πρόεδρο του συμβουλίουνα του λέει πως υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρετε τι λέτε!

Η αποστροφή αυτή έδωσε και την αφορμή στην παράταξη Κουράκη να φύγει από τη συνεδρίαση, ως αντίδραση στο γεγονός πως είχε δοθεί νωρίτερα ο λόγος στον αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη.

 Στο τυπικό της συνεδρίασης “πέρασε” κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του δήμου Ηρακλείου, για το 2020.