Δεν βγήκαν τα «κουκιά» για τον Γιώργο Βλαχάκη

από Stavros Giakouvis

Οριστικά εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου μένει τελικά ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, με βάση απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ο Γ. Βλαχάκης είχε προσφύγει στο διοικητικό πρωτοδικείο έπειτα από επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, στις οποίες ήταν υποψήφιος με την παράταξη Δύναμη Πολιτών, του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Με την προσφυγή του ο κ. Βλαχάκης διεκδικούσε να καταμετρηθούν υπέρ του επιπλέον 147 ψήφοι, θεωρώντας ότι ισάριθμα ψηφοδέλτια με σταυρό στο όνομά του είχαν αδίκως καταμετρηθεί ως άκυρα.

Το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει το αίτημα του κ. Βλαχάκη αναγνωρίζοντας όμως ότι έπρεπε να του καταμετρηθούν επιπλέον 27 ψήφοι και όχι 147.
Με βάση αυτή την απόφαση ο κ. Βλαχάκης κατατάσσεται στη θέση του 1ου αναπληρωματικού της παράταξής του, χωρίς ωστόσο να αλλάζει τίποτα σε σχέση με τους ήδη εκλεγμένους συμβούλους. Την τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της «Δύναμης Πολιτών» εξακολουθεί να κατέχει η Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, η οποία παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.