Χερσόνησος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

από Stavros Giakouvis

Ποσότητα περίπου 50 γραμμαρίων κοκαΐνης κατάσχεσε η αστυνομία στη Χερσόνησο συλλαμβάνοντας παράλληλα τρία άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών που είχαν πληροφορίες για την παράνομη δράση των συλληφθέντων εντόπισαν αρχικά πέντε συσκευασίες με την κοκαΐνη κρυμμένη σε υπαίθριο χώρο, που φέρονται ότι χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως καβάτζα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους και από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς, μία ζυγαριά ακριβείας και είκοσι κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και περίπου 5.000 ευρώ σε μετρητά, ως προερχόμενα από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Για την ίδια υπόθεση η αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα που φέρονται ότι επίσης εμπλέκονται στη διακίνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθησαν χθες (24.11.2021) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τρείς αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός ο οποίος και έχει ταυτοποιηθεί και μια αλλοδαπή γυναίκα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες με ακόμα δύο αλλοδαπούς (οι οποίοι και αναζητούνται) προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο του παραπάνω Δήμου (καβάτζα), πέντε συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 47,8 γραμμαρίων, την οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αποκρύψει σε προγενέστερο χρόνο αλλοδαπός και αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι και αναζητούνται.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί και ακολούθησαν έρευνες στους ίδιους και στις οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

– Έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,9 γραμμαρίων,

– 7,8 γραμμάρια κάνναβης,

– Ζυγαριά ακριβείας,

– Το χρηματικό ποσό των 4.945 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

– 20 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».