Χανιά: Συνελήφθη διευθυντής σχολείου υπό κατάληψη για βιαιοπραγία σε βάρος μαθητών

από Stavros Giakouvis

Στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε ο διευθυντής γυμνασίου της πόλης, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι βιαιοπράγησε εναντίον μαθητών, επειδή διαφωνούσε με την κατάληψη του σχολείου!

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, ο διευθυντής του σχολείου, κρατώντας σιδερένιο εργαλείο προσπαθούσε να κόψει τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές στην είσοδο του σχολείου. Μάλιστα χτύπησε χέρια παιδιών που κρατούσαν τα κάγκελα και επιπλέον σήκωσε και πέταξε ένα ποδήλατο μαθητή.

Ο διευθυντής του σχολείου κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποιούσε υβριστικές εκφράσεις και απείλησε τους μαθητές, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια συναδέλφων του και γονέων των παιδιών.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι χθες, ο ίδιος καθηγητής πήδηξε πάνω από τα κάγκελα του σχολείου την ώρα της κατάληψης για να πάει στο γραφείο του.

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του σχολείο, κινητοποιήθηκε περιπολικό και ο εκπαιδευτικός συνελήφθη. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, όπου κρατείται και σύμφωνα με την αστυνομία θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο σχολείο όπως ήταν αναμενόμενο επικρατεί αναβρασμός, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης, καθώς και του συλλόγου γονέων του γυμνασίου.