Πρόδρομες εργασίες ενόψει της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο ξεκίνησαν στα Χανιά και συγκεκριμένα σε τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μεταξύ Βαμβακόπουλου και Γαλατά.
Οι εργασίες αφορούν τις επίγειες υποδομές της ηλεκτρικής διασύνδεσης, για τις οποίες κεντρικός αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος θα διέρχεται από τον ΒΟΑΚ.
Για την εκτέλεση των εργασιών κρίθηκε αναγκαία η διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα του δρόμου. Ειδικότερα ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να δείχνουν οι διερχόμενοι οδηγοί στο τμήμα από τον κόμβο του Βαμβακόπουλου μέχρι τον κόμβο του Γαλατά.
Η κυκλοφορία γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ έχουν τοποθετηθεί φανάρια και πλαστικά κολονάκια.
Για την διευκόλυνση των οδηγών και την αποφυγή ατυχημάτων συνδράμει και η τροχαία, με παρουσία περιπολικών στην περιοχή.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν τμηματικά κατά μήκους του ΒΟΑΚ μέχρι και την Κίσαμο, όπου και θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του καλωδίου.