Χανιά: Κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του ΔΟΚΟΙΠΠ – Αναστέλλεται η λειτουργία του

από Βασίλης Σπυριδάκης

Ένα από τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν την Παρασκευή στα Χανιά φαίνεται πως ήταν υπάλληλος στον ΔΟΚΟΙΠΠ, όπως γίνεται σαφές από την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, με την οποία ενημερώνει για κρούσμα κορονοϊού στον οργανισμό. Πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι η γνωστοποίηση του κρούσματος έγινε την Παρασκευή και πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του. Ο ΔΟΚΟΙΠΠ θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη, όταν αναμένεται να γίνουν τεστ στο προσωπικό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων:

“Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι, υπάλληλος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας – ΔΟΚΟΙΠΠ, βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠ θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ, όσο και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου του Δημαρχείου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ, από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού για υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ.”